Ümit Akel

Mijn opleiding Fysiotherapie aan HIVEK in Brussel heb ik in 1996 afgerond. Als fysiotherapeut werk ik, na 7 jaar België en 5 jaar Duitsland, sinds 2008 in Maastricht. Het ontroert mij nog steeds na zoveel jaren om te zien hoe mensen reageren als ik hun pijn begrijp en samen een manier kunnen vinden om het te verhelpen.

Nadat ik me in 2012 als oedeemtherapeut heb geregistreerd, kwam ik in de praktijk veel mensen tegen met kanker. Hierdoor heb ik me vervolgens gespecialiseerd in de oncologiefysiotherapie. (Pre-Master in de Lymfologie & Oncologie)

Het is belangrijk dat elke persoon gezien en gehoord wordt en dat zij of hij begrijpt wat er aan de hand is. Luisteren staat hier centraal. Het verbaast mij nog steeds hoe veerkrachtig ons lichaam is en hoe het probeert om in balans te komen.

"Alles begint met het begrijpen van uw lichamelijke klacht. (luisteren staat hierbij centraal) Differentiëren van pijn kan de sleutel zijn/vormen voor een goed herstel."

Umit Akel

In ons therapeutisch handelen staat de cliënt centraal. Daarom zijn de behandelingen bij ons altijd één op één en gericht op de individuele behoeften en doelstelling. Zorg op maat!

Door onze jarenlange ervaringen en bijscholingen richten we onze behandelingen op de drie pijlers losmaken, lang maken en sterk maken.
Begrippen die staan voor een logisch herstel van uw klacht.

In ons gezondheidscentrum De Witte Vrouwenhof werken we nauw samen met verschillende disciplines waaronder osteopathie en huidtherapie. Daarnaast hebben we goed contact met de verschillende huisartsen.

Ümit Akel is lid van Het Koninklijk Nederlands Genootschap van Fysiotherapie (KNGF), de Nederlandse vereniging voor fysiotherapie in de sportgezondheidszorg (NVFS) en Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie (NVFL).